Job eller bopæl i Sverige

Der er særlige skatteregler, hvis du bor i Sverige og arbejder i Danmark, eller bor i Danmark og arbejder i Sverige.

Du bor i Sverige og arbejder i Danmark

Hvis du bor i Sverige og arbejder i Danmark, skal du betale skat til Danmark. Du er begrænset skattepligtig til Danmark og kan derfor kun opnå fradrag i skatten for udgifter, der vedrører den løn, du har tjent i Danmark.

Grænsegængercentret for SKAT i Øresundsregionen tager sig af din forskudsregistrering og din årsopgørelse.

Grænsegængerreglerne
Når du er begrænset skattepligtig til Danmark, fordi du bor i et andet land, kan reglerne for grænsegængere give dig mulighed for at få fradrag for andre udgifter end dem, der hører til den indtægt, du ellers er begrænset skattepligtig af.

Reglerne gælder kun, hvis mindst 75 procent af din samlede indkomst stammer fra Danmark og beskattes i Danmark.

Du bor i Danmark og arbejder i Sverige

Hvis du har dansk bopæl, gør det dig fuldt skattepligtig til Danmark. Du har derfor samme mulighed for at få fradrag i din indkomst som andre personer, der bor i Danmark.

Svensk skat
Du skal muligvis også betale skat til Sverige. Det afhænger af, hvem der er din arbejdsgiver, og hvor længe du arbejder i Sverige. En nordisk dobbeltbeskatningsoverenskomst regulerer, hvilket land der har beskatningsretten til din indkomst. Du skal henvende dig til de svenske skattemyndigheder for at få præcise oplysninger om den svenske skat.

Grænsegængercenter for SKAT i Øresundsregionen

Centret besvarer spørgsmål om skatteforhold i forbindelse med arbejde i hele Øresundsregionen. Det er her, du skal henvende dig, hvis du overvejer at søge arbejde i Sverige, mens du bor i Danmark.

Nye regler for grænsekontrol ved indrejse til Sverige

De svenske myndigheder har indført krav om ID-kontrol på toge, busser og færger til Sverige. Det betyder, at du som rejsende skal medbringe et gyldigt billed-ID (fx pas eller kørekort) for at komme ind i landet.

Du kan læse mere om reglerne for indrejse til Sverige her: