You can use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation. Using this service may place a cookie on your computer.

Halvrimmen - idéer bliver til virkelighed

Halvrimmen er en lille landsby med meget liv. I vores by er sammenholdet stort, og vi falder altid i snak med genboen.

På kanten af byen Halvrimmen finder du Jægerum Søpark, der skaber de perfekte rammer til enhver lejlighed. Her kan lattermusklerne få frit spil til det årlige egnsspil i parkens amfiteater, eller ungerne kan kælke ned ad den store bakke ved siden af søen.

Fordele ved Halvrimmen

Lys i alle vinduer

Iværksætterånden i Halvrimmen er markant. Da kommunen varslede lukning af børnehaven i byen, tog byens borgere sagen i egen hånd. I samarbejde med en privat vuggestue, åbnede de ’Børnehuset’ – en integreret institution for børn i alderen 0-6 år.
I dag går det rigtig godt for Børnehuset, og det har betydet meget for byens forældre, at der stadig er pasningsmuligheder lige i nærheden. Det får hverdagen til at hænge sammen, og børnene spreder liv og glæde i byens gader, når de er på tur. Kommunen sætter selvfølgelig nogle krav til en sådan institution, men da bygningen i forvejen havde huset en børnehave, var dette ikke et stort problem.

Derudover hjalp den store opbakning fra byen gevaldigt på processen.

”I opstartsfasen appellerede vi til borgerne og de erhvervsdrivende i byen, og de har været så flinke til at hjælpe økonomisk – og Børnehusets støtteforening hjælper os med meget af det praktiske. Det er dejligt at mærke, at hele byen bakker op om initiativet”

– Marianne Hollner, formand for institutionsbestyrelsen i Børnehuset

Et stort ønske for byens borgere er, at der skal være lys i alle vinduer, og at gaderne skal genlyde af børnelatter. Det er Børnehuset med til at sikre. Forhåbentlig kan der også snart igen komme lys i vinduerne på skolen, der lukkede som folkeskole for nogle år siden. Virkelysten stopper nemlig ikke ved Børnehuset: I Halvrimmen arbejdes der blandt andet på at etablere et kreativt værksted. Her kan byens borgere samles og reparere møbler, cykler og tøj, fremstille nyt af gammelt og få inspiration til selv at fremstille ting til hus og have.

Lokal udvikling

Se den lokale udviklingsplan (LUP) for området
Halvrimmen