You can use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation. Using this service may place a cookie on your computer.

Nyhed fra 05.05.2022

Skovsgaard Boldklub er Årets Idrætsforening i Nordjylland 2022

DGI Nordjylland afviklede deres årsmøde i DGI Huset Aabybro fredag 29. april. På årsmødet kårede de Årets Idrætsforening 2022, og her faldt valget på Skovsgaard Boldklub.

DGI Nordjylland har i flere år kåret Årets idrætsforening i Nordjylland. I 2022 modtog de 11 foreningsindstillinger bredt fordelt hen over det nordjyske landskab og af disse blev tre foreninger nomineret til prisen af DGI Nordjyllands bestyrelse. De tre nominerede foreninger var:

  1. Skovsgaard Boldklub
  2. Fjerritslev Gymnastikforening
  3. Brønderslev IF Håndbold

Via en afstemning blandt DGI Nordjyllands medlemsforeninger blev der fordelt en 1., 2. og 3. plads, og her løb Skovsgaard Boldklub med titlen og en gavecheck på 20.000kr.

”Vi er enormt beærede over at blive kåret til Årets Idrætsforening i Nordjylland i 2022. Vi er glade for den anerkendelse, vi får for vores hårde arbejde, men også glade for at se, at det vi gør, skaber værdi, og andre også kan se meningen med, hvad vi går og foretager os i vores lille forening. Vores partnerskabsaftale med Parasport Danmark har skaffet os 25 nye medlemmer fra en målgruppe, der normalvis ikke er foreningsvante, og at vi kan skabe denne mulighed, giver bare så god mening for os i Skovsgaard Boldklub” siger formand for Skovsgaard Boldklub, Niels S. Sørensen.

Glæde også fra politisk side

At Årets Idrætsforening er hjemmehørende i Jammerbugt Kommune, vækker også stor glæde fra politisk side.

”Det er fantastisk at se Skovsgaard Boldklub blive belønnet for deres store indsats for at give endnu flere borgere muligheden for at opleve de givende fællesskaber, som foreninger repræsenterer. Vi er rigtig glade for, at vi i Jammerbugt Kommune har sådanne foreninger, der kan gå forrest og vise, at foreningslivet er mangfoldigt, og at disse målgrupper naturligvis også har en plads i fællesskabet”, siger formand for Kultur-, Fritids- og Landdistriktsudvalget i Jammerbugt Kommune, Helle B. Andreasen.

Fjerritslev kan også

Foruden Skovsgaard Boldklub er Fjerritslev Gymnastikforening ligeledes hjemmehørende i Jammerbugt Kommune. Fjerritslev Gymnastikforening løb med 2. pladsen og en gavecheck på 3.000 kr. Denne placering blev begrundet med en stærk udvikling efter corona både på medlemssiden og frivilligsiden, etableringen af flere nye hold og et nyt foreningssamarbejde på ungdomssiden.

”Foreningslivet er på alle måder godt i gang igen, og i Jammerbugt Kommune har vi her to lysende eksempler på, at foreningsfællesskaber både kan og vil den brede foreningsdeltagelse for flest mulige borgere. Med de to topplaceringer markerer vores lokale foreningsliv sig som de nordjyske frontløbere på nytænkning af de etablerede og traditionelle foreningstilbud og formår samtidig at invitere nye målgrupper indenfor i fællesskabet. Det er imponerende og noget vi virkelig kan være stolte af.” siger Bøje Lundtoft, formand for Folkeoplysningsudvalget i Jammerbugt Kommune.