You can use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation. Using this service may place a cookie on your computer.

Nyhed fra 02.02.2022

Jammerbugt Kommune får 3. pladsen som Årets Ungdomskommune 2022

Dansk Ungdoms Fællesråd har kåret Jammerbugt Kommune som landets 3. bedste ungdomskommune. Særligt indsatsen med at få alle unge med i fællesskabet har været afgørende for den flotte placering.

Det er Dansk Ungdoms Fællesråd, der står bag prisen, som hvert år uddeles til den kommune, der gør noget helt særligt for det gode ungdomsliv i kommunerne.

Jammerbugt Kommune har vundet 3. pladsen på grund af det effektive arbejde med at få flere unge med ind i fællesskaberne. Dommerpanelet har lagt vægt på ungeindsatsen, som ikke blot handler om ungeråd og fritidspas, men som også har en målsætning om at hjælpe unge, som er i en mere udsat position, blandt andet et fokus på de minoritetsgrupper, som kan have sværere ved at blive en del af fællesskabet.

Vinderen af prisen er Horsens Kommune, og Thisted Kommune indtager 2. pladsen.

Om prisen

Prisen "Årets Ungdomskommune” blev stiftet i 2006 af Dansk Ungdoms Fællesråd og uddeles som en anerkendelse af de kommuner, der går forrest for at sikre gode vilkår for unge. I bedømmelsen bliver der særligt lagt vægt på, hvordan kommunen forbedrer unges deltagelse, udfoldelsesmuligheder og levevilkår - gerne ved at skabe gode rammer for frivilligt arbejde med børn og unge.

Dommerpanelet bestod af

  • Christine Ravn Lund, forkvinde for DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd
  • Hans Stavnsager (S), borgmester i Faaborg-Midtfyn Kommune, sidste års vinderkommune
  • Maria Bruselius-Jensen, lektor ved Center for Ungdomsforskning
  • Mille Borgen Mikkelsen, formand for Danske Skoleelever