You can use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation. Using this service may place a cookie on your computer.

Nyhed fra 02.04.2024

Jammerbugt Kommunes bankforbindelse de næste fire år

Tirsdag d. 2. april blev aftalen på det fremtidige samarbejde mellem Jammerbugt Kommune og Danske Bank skrevet under.

Efter en udbudsrunde og en stillingtagen ud fra de opsatte kriterier bliver det Danske Bank, som fremover skal tage vare på både den daglige pengehåndtering og kapitalforvaltningen i Jammerbugt Kommune. Investeringerne i sidstnævnte sker efter en ny finansiel strategi, som er godkendt af Økonomiudvalget.

Tirsdag d. 2. april 2024 kom aftalen på papir, da borgmester Mogens Christen Gade og områdedirektør i Danske Bank, Jesper Lehmann, begge satte deres underskrifter og efterfølgende trykkede hænder på et godt samarbejde de kommende år.

”I Jammerbugt Kommune ser vi nu frem til et godt samarbejde med Danske Bank, ligesom vi i seks år har haft det med Sparekassen Danmark, vores nuværende bankforbindelse,” siger borgmester Mogens Christian Gade.

Også fra Danske Banks side er der tilfredshed med aftalen.

”Vi er glade for at valget faldt på Danske Bank og vil naturligvis gøre vores til et optimalt samarbejde med Jammerbugt Kommune de kommende år,” lyder det fra Jesper Lehmann.

De aktuelle kriterier

I valg af leverandør til de daglige bankforretninger vægtede Jammerbugt Kommune de samlede omkostninger, kvaliteten af den tilbudte online-bank samt muligheden for at Jammerbugt Forsyning kan få de samme vilkår som Jammerbugt Kommune.

For valg af leverandør til kapitalforvaltningen var kriterierne tilbuddets samlede omkostninger, den overordnede kvalitet samt aktieporteføljens CO2-aftryk.

”Vi føler os trygge i forventningen om sikker og optimal drift i alle de løbende finansielle transaktioner i Jammerbugt Kommune, og vi har fuld tillid til, at opgaven med at investere kommunens overskydende likviditet varetages fornuftigt,” konstaterer borgmester Mogens Christen Gade.

Aftalerne gælder fra 1. juni 2024 og fire år frem med mulighed for forlængelse i yderligere to gange ét år.

Jesper Lehmann og Mogens Christen Gade