You can use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation. Using this service may place a cookie on your computer.

Folkeuniversitet Jammerbugt

Velkommen til Folkeuniversitet Jammerbugt. Her kan du læse om de aktuelle begivenheder arrangeret af Folkeuniversitet Jammerbugt.

Folkeuniversitet Jammerbugt - Videnskab – Værtskab – Fællesskab

Vores lokale komite blev stiftet i foråret 2022 og vi har siden efteråret 2022 haft et program med mindst tre arrangementer i hver sæson. Formålet med Folkeuniversitetet er gennem folkeoplysende undervisningsvirksomhed at udbrede kendskabet til den nyeste viden via forskningens metoder og resultater samt fremme demokratiforståelsen og aktivt medborgerskab. Folkeuniversitet Jammerbugt er tilknyttet Folkeuniversitetet i Aalborg og vi tilslutter os Aalborgs motto om ”Forskning i øjenhøjde”. I Folkeuniversitet Jammerbugt har vi desuden koblet ”Videnskab – Værtskab – Selskab” på og vi afholder vores arrangementer i samarbejde med lokale kulturaktører, så vi på denne måde kommer rundt i hele Jammerbugt Kommune. Det er væsentligt for os med lokal forankring og komiteen vælger foredrag, der passer til de enkelte kulturaktørers publikum og interessefelt. Viden og læring er helt centralt for Folkeuniversitet Jammerbugt, men det er værtskab og selskab også. Derfor planlægges vores arrangementer i hyggelige omgivelser, med mulighed for en pausesnak og en servering. Det skal være rart at deltage i Folkeuniversitet Jammerbugts arrangementer.

Nedenfor kan du læse om de aktuelle arrangementer i Folkeuniversitet Jammerbugt.

Tyske bunkere – Danmarks største arbejdsplads

Mere end 8.000 tyske forsvarsanlæg blev opført som et værn mod allierede angreb fra vest under Den 2. Verdenskrig. Med befrielsen i 1945 lå der et kolossalt oprydningsarbejde forude. Men blev der egentligt ryddet godt nok op? Og bunkerne står der jo endnu
Onsdag 7. februar 2024 kl. 10 – 12 i Idrætscenter Jammerbugt

Alt hvad du skal vide om kunstig intelligens

Vi ser på baggrunden for kunstig intelligens, og forklarer matematikken bag – på et niveau så alle over 4. klasse kan være med. Når vi har forstået, hvordan det hele virker, dypper vi tæerne i, hvad det så kommer til at betyde for os alle sammen.
Onsdag 6. marts kl. 19-21 i Kultur- & Erhvervscenter Jammerbugt

De første sommerhuse

Hvordan gik det til at sommerhuslivet blev så bredt et fænomen i Danmark? Hvilke behov har sommerhuse dækket gennem tiderne? Og hvilke bekymringer har de vakt?
Torsdag 14. marts kl. 19.00 – 21.00 i Ingstrup Bogby

Hvad er køn?

Hvad er køn, hvor mange af dem er der egentlig, hvad betyder "køn" og hvorfor er det nu så afgørende? Mia Skjold vil nuancere hvorfor køn er værd at tænke over, og hvordan feministisk tænkning kan berige vores forståelse af det at være menneske.
Torsdag d. 21. marts 2024 kl. 19-21 på Aabybro Bibliotek

40 ikoniske fotos (Helaftensforelæsning)

I løbet af kun én aften vil vi se på 40 ikoniske fotografier, lige fra år 1839 og frem til vores årtusind, i en gennemgang, der både fokuserer på fotograferne, på de fotografiske kvaliteter og på den historie, der netop gør dem til noget særligt.
Mandag 8. april kl. 17.30-21 på Tranum Strandgård

Den falske landsby og Flugplatz Aalborg West

Den falske landsby og det enorme lufthavnsbyggeri, som ammunitionsdepotet var en del af. Som følge af kæmpe efterspørgsel udbydes dette foredrag tre forskellige steder i denne sæson.
Find datoer her

Aktuelle arrangementer

Find billetter til alle aktuelle arrangementer i Folkeuniversitet Jammerbugt.
Billetter til aktuelle arrangementer

Lokalkomiteens medlemmer:

Asger Dyhrmann, Blokhus

Else Marie Michelsen, Øland

Inge Pedersen, Nørhalne

Lisbet Emmery, Gjøl

Susanne Hjorth Hansen, Brovst

Lars Haagensen, Jammerbugt Kommune

Ulla Tjell, Jammerbugt Kommune

Kontakt os gerne med ideer til foredrag samt hvis du vil vide mere om komiteen og arbejdet med Folkeuniversitetet.

Kontaktoplysninger

Kulturkonsulent
Ulla Tjell
41 91 29 36