Venskabsbyaktiviteter

Læs om nogle af de aktiviteter, som Jammerbugt Kommune har stået for i forbindelse med venskabsbysamarbejdet.

Nordisk Møde

Jammerbugt Kommune afholdt i april 2010 nordisk møde med besøg fra Oppdal Kommune og Lindsberg Kommune. 

Besøg i Polen

Borgmester Mogens Gade har sammen med to andre medlemmer af Kommunalbestyrelsen Inge Pedersen og Lars Holt været på visit i Jammerbugt Kommunes polske venskabsby Strzelce Krajenskie.

Politikerne fra Jammerbugt besøgte Strzelce Krajenskie i anledning af byens 725 års jubilæum. Mogens Gade fortæller, ”at hele besøget har været en god oplevelse, et meget flot arrangement, der bl.a. indeholdt et højtideligt møde på rådhuset sammen med det lokale byråd, en kransenedlæggelse, optræden, en rockkoncert og endelig et fantastisk optog med orkester i spidsen og mange mange børn – i alt 1 km langt.”

 De danske politikere fik sig en lærerig og spændende oplevelse, da den polske borgmester Tadeusz Feder kørte dem rundt i byen sammen med en tolk og fortalte om byen og dens historie.

 ”Vi har inviteret Strzelce Krajenskie til at komme til Jammerbugt i foråret 2012 og mon ikke Stadt Tornesch, som vi fulgtes med til Polen og som er vores venskabsby i Tyskland, også har mod på at komme med. Det er meget givende med venskabsbyer og vi bliver inspireret af hinanden ligesom vores måder at gøre tingene på, bliver sat i perspektiv. Så jeg tror bestemt, at det er sundt og fornuftigt at være åben overfor verden omkring os,” slutter en tilfreds borgmester Mogens Gade.

Fakta

Venskabsbysamarbejdet med Strzelce Krajenskie kom i stand i 1993 som følge af, at Rotary i Aabybro havde en venskabsklub i Strzelce Krajenskie og Aabybro Kommune dernæst valgte at gøre samarbejdet officielt og formelt.

I forbindelse med kommunesammenlægningen måtte Jammerbugt Kommune revidere sit venskabsbysamarbejde, da man stod med for mange venskabsbyer. I den forbindelse blev Strzelce Krajenskie udvalgt til at blive bevaret bl.a. fordi Strzelce Krajenskie også var og er venner med Stadt Tornesch og at Jammerbugt derfor kunne komme med i en venskabsbyring.

Jammerbugt Kommune er desuden venner med Oppdal i Norge og Lindesberg i Sverige. Jammerbugt Kommune har en venskabsbypulje, der kan søges til mellemfolkelige aktiviteter primært med venskabsbyerne.

Kontakt

Venskabsbysekretariatet
Ulla Tjell
Lundbakvej 5
9490 Pandrup
Mobil: 41 91 29 36
utd@jammerbugt.dk