You can use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation. Using this service may place a cookie on your computer.

Nyhed fra 30.01.2023

Et område i udvikling med det hele tæt på: Natur, byliv, skole og fritid

Signe og Jesper har samlet deres familie i Pandrup, hvor der er et varieret skoletilbud til børnenes individuelle behov, og hvor de har det hele tæt på – indkøbsmuligheder, strand, skov og en masse fritidsaktiviteter.

Jesper er 36 år og opvokset i Pandrup. Han kan ikke forestille sig et bedre sted at bo med sin familie. Byen var en attraktiv familie-by, da han var barn, og den har løbende fået mere at byde på, konstaterer han. Hele området er i udvikling, med store projekter som for eksempel en ny skole tæt på familiens hjem og en større modernisering af Jetsmark Idrætscenter. Men også med mindre tiltag, der giver livskvalitet i hverdagen.

”Der bliver lavet endnu flere gode gå- og cykelstier. Lige bag vores hus kommer der for eksempel mountainbikeruter og stier, så man kan gå en tur omkring søen. På den måde opstår der hele tiden nye attraktive muligheder for at komme ud i naturen,” fortæller Jesper.

Signe og Jesper Pandrup

Nyder strand og skov

Jespers kæreste Signe, der kommer fra Kolding-egnen, sætter stor pris på at komme ud i naturen.

”Som tilflytter tror jeg, at man nyder den vidunderlige natur heroppe ekstra meget. Vi bruger blandt andet skoven i Hune, hvor vi går fælles ture, sætter fantasien i gang og plasker i vand. Jeg går også mange ture alene, for at tømme hovedet og finde ro. Det gør bare rigtig meget,” fortæller hun.

Og så er der jo Vesterhavet…

”Sådan en skøn sommeraften, hvor vejret er godt og man griller på stranden, bader og er sammen med familie og gode venner. Den kan bare noget,” smiler Signe.

Som tilflytter tror jeg, at man nyder den vidunderlige natur heroppe ekstra meget. Vi bruger blandt andet skoven i Hune, hvor vi går fælles ture,

Signe
Signe og Jesper Pandrup

Tæt på fritidsaktiviteter og byliv

Det betyder meget for Signe og Jesper at bo i et område med gode rammer for familielivet.

”Jeg kommer fra en mindre by og er vokset op med stærke familieværdier. For mig føles det helt rigtigt at flytte sammen med Jesper og begynde vores sammenbragte familie i Pandrup, hvor rammerne findes til et godt og trygt familieliv, og hvor vi er tæt på det hele i hverdagen,” fortæller Signe.

Hun nævner de mange stisystemer, hvor børnene trygt kan gå eller cykle til deres fritidsaktiviteter, og Jesper tilføjer, at også Fårup Sommerland, Blokhus, skov og strand findes i cykelafstand.

Pandrups udvalg af dagligvare- og specialbutikker benytter familien flittigt, og Pandrup Kino er et kapitel for sig:  

”Den er en af Danmarks ældste biografer og bliver drevet af frivillige. Det er et kæmpe plus for os, at vi ikke skal ind til Aalborg for at få en lille hyggeaften, men kan tage i Kino og se en film,” smiler Jesper.

Når han og Signe en sjælden gang får lyst til en tur på cafe i storbyen, ligger Aalborg bare en halv times køretur væk, og porten til resten af verden, Aalborg Lufthavn, ligger endnu tættere på.

Det er et kæmpe plus for os, at vi ikke skal ind til Aalborg for at få en lille hyggeaften, men kan tage i Kino og se en film

Jesper
Signe og Jesper Pandrup

Frivillighed og mulighed for indflydelse

Jesper er spillende fodboldtræner i Moseby og har igennem årene været medlem af flere forskellige foreninger i området. Han har derudover spillet golf i en del år og glæder sig til foråret. Så finder han og Signe nemlig golfkøllerne frem og tager til Blokhus Golfcenter, der ligger bare 5 kilometer fra familiens hjem.

Også børnene er aktive i det lokale foreningsliv: Sofia på 11 går til kor og springgymnastik og Albert på 6 går i musikskole. Derudover tager Albert og Signe i svømmehallen en gang om ugen.

”Her er et stærkt lokalsamfund med mange frivillige, som skaber mulighederne for at være aktiv på mange forskellige måder,” fortæller Signe.”

Selv blev hun hurtigt engageret i det frivillige arbejde, da hun flyttede til Pandrup.

”Jeg er en ildsjæl, der gerne vil engagere mig i børnenes liv. Så jeg sidder i bestyrelsen i vuggestuen, hvor vores datter Marie på halvandet år går. Herudover brænder jeg for, at vores børn og unge skal undervises i teknologiforståelse og programmering fra 0. til 10. klasse. Det har jeg mødt opbakning til på Alberts skole, hvor vi lige nu arbejder for at få det implementeret. Det er fedt, at der andre ildsjæle, som står klar til at spille med, når man kommer med nogle idéer,” oplever hun.

Her er et stærkt lokalsamfund med mange frivillige, som skaber mulighederne for at være aktiv på mange forskellige måder

Signe

Et godt og varieret skoletilbud 

Sofia på 11 skal begynde i det splinternye Skolecenter Jetsmark, som er under opførelse tæt på nybyggerkvarteret, hvor familien bor. Skolen bliver klar til elever i sommeren 2023.

”Sofia glæder sig helt vildt meget. Hun er med i en planlægningsgruppe, som er med til at bestemme, hvordan udenomsarealerne og legepladserne kommer til at se ud. Det er hun meget stolt over. Det er spændende på den måde at få indflydelse på sin kommende skole,” fortæller Signe. 

Familien har valgt en anden skole til Asta på 7 år, der har nogle andre behov og går på en specialafdeling, mens sønnen Albert på 6 år går på en helt tredje skole. Signe og Jesper glæder sig over, at der er gode og relevante tilbud indenfor rækkevidde til alle deres børn.

”Alle skolerne er indenfor en kort afstand, så vi stadig kan have en almindelig hverdag. Det kan sagtens lade sig gøre. På den måde kan vi støtte vores børn i deres individuelle udvikling og med hver deres behov. Det betyder meget for os,” understreger Signe. 

Signe og Jesper Pandrup

Bonusinfo

  • Jesper er uddannet slagter og p.t. ved at uddanne sig til handelsøkonom.
  • Signe er efter endt barsel arbejdssøgende som specialkonsulent / projektleder. Hun har tidligere været selvstændig fysioterapeut og har efter sin uddannelse som datamatiker udviklet en app til sundhedsvæsenet.