20 år med Ungdomsrock

Sidste fredag (den 18. marts) afholdt Jammerbugt Kulturskole og Fjerritslev Gymnasium den 20. udgave af Ungdomsrock.

Ideen til Ungdomrock opstod, da daværende musikskoleledere i Fjerritslev og Brovst, Jens Hostrup og Per Gregersen, ønskede at give unge musikere muligheden for at mødes og spille sammen og for hinanden over for et offentligt publikum. Arrangementet har siden sin start været særdeles populært.

Der har gennem årene været et stort antal af bands og solister, som har optrådt til Ungdomsrock, hvoraf flere har fået mod på en professionel musik karriere. Danni Elmo, som senere deltog i Melodi Grand Prix og fik en flot anden plads og nu er professionel musiker og foredragsholder, er et eksempel. Vi har også haft den glæde, at nogle, efter de har afsluttet gymnasiet og er rejst fra området, er vendt tilbage og har spillet til koncerterne.

Dette års Ungdomsrock blev suppleret med et seminar med deltagelse af 25 unge fra Kulturskolen, Gymnasiet og Jammerbugt Ungdomsskole. Seminaret markerer starten på et nyt samarbejde mellem de tre institutioner, Jammerbugt Kommune og Skråen i Ålborg. ”Project Progress”, som det hedder, har til formål at oplære de unge musikere i selv at afvikle arrangementer, herunder lave god lyd, opstilling af grej osv., så de selv kan tage ud og optræde, og derved udbrede brugen af rigtig live musik i hele Jammerbugt Kommune.

Vi fornemmer en stigende efterspørgsel på vore dygtige unge elevers musikalske optrin, og dette er tænkt som en starthjælper til de unge, der har lyst at komme ud og optræde og arbejde med arrangementer i almindelighed. Vi vil i samarbejde med John Pedersen fra Skråen udbyde nogle kursusgange hvor der trænes i tekniske detaljer omkring det at afvikle koncerter og arrangementer.

Ungdomsrock 2016
Dette års Ungdomsrock blev afrundet med et brag af en koncert leveret af bandet ”Long Line Down” fra Ålborg. De vandt sidste års Band Battle og har fået meget positive anmeldelser i bl.a. musikmagasinet Gaffa. Forinden spillede 10 lokale orkestre fra det meste af kommunen. Der var igen besøg af Jetsmark Skolecenters valghold, og mod slutningen af koncerten spillede karismatiske ”Henkiller” fra Klim deres egene energiladede numre. Der var ikke helt så mange grupper, som der plejer, idet mange allerede skulle på påskeferie, men de 10, der deltog, gav den fuld gas og publikum var tændt fra starten.