Nye 2-1 veje i sommerlandet

Jammerbugt Kommune etablerer to nye 2-1 veje (to-minus-en veje) i åbent land i juli 2018. Det er på dele af Hunetorpvej-Kystvejen, syd for Hune (9490 Pandrup), og på den nordligste del af Kollerup Strandvej, ud mod stranden (9690 Fjerritslev). Vejene giver bedre forhold for bløde trafikanter.

På 2-1 veje er der kun ét spor for bilisterne, selvom der er trafik i begge retninger. På strækningerne har Politiet givet samtykke til at sætte den skiltede hastighed ned til 60 km/t på de tostrækninger.

”Når vejen snævrer ind til kun én vognbane for begge retninger, er der ingen grund til at gå i panik,” siger Lise Holt fra Jammerbugt Kommune. ”Man sætter bare farten lidt ned, trækker ind på midten af vejen og holder ekstra øje med modkørende og bløde trafikanter, så man kan passere hinanden på fornuftig vis, mens man kører på strækningen,” fortsætter hun.

Jammerbugt Kommune har i forvejen den vejtype flere steder i byerne, blandt andet er der 2-1 veje på Gjøl og igennem Moseby. Vejtypen er taget vel imod af de lokale, som hurtigt har vænnet sig til at køre på dem.

Gode råd til bilisten

Det er vigtigt at huske, at man som bilist skal sætte farten ned, da det er en smal vej med risiko for modkørende. Når man møder en modkørende, trækker begge ud over kantbanerne for at kunne passere hinanden – hvis der er bløde trafikanter, så må man afvente til der igen er plads til at trække ud på midten.

2-1 vejene etableres i starten af juli 2018 – så find en cykel og prøv en tur ud i sommerlandet.

Vejdirektoratet har lavet en film om at køre på en 2-1 vej: https://www.youtube.com/watch?v=51azrFbUSFw