Kirsten Skriver Steffensen vandt sangkonkurrence med sit vers om Jammerbugten

Onsdag 24. oktober var 80 glade korsangere samlet i Brovst Sport- & Kulturcenter for at synge forslagene til Jammerbugt Kommunes bidrag til Den Nordjyske Sang. Et vers skulle kåres som vinder, og det blev Kirsten Skriver Steffensens vers.

Det var lidt af et tilfælde, at Kirsten deltog i konkurrencen. Hun hørte om konkurrencen til kor, og gik herefter hjem for at læse mere om Den Nordjyske Sang og lytte til melodien, som verset skulle skrives til. Melodien var så god, at hun besluttede sig for at være med.

”Melodien fængede mig. Jeg kan ikke noder, så jeg måtte lytte til melodien mange gange, og den hang ved. Så tænke jeg over, hvad Jammerbugt har at byde på. Jeg bor selv i Han Herred, men tænke over, hvad der kendetegner kommunen i både øst og vest. Ud fra det gik jeg så i gang”, husker Kirsten Skriver Steffensen.

Sammenholdet og værdien af at stå sammen i kommunen var også vigtig for Kirsten at få med i verset. Tankerne herom blev til anden linje i verset: ”To og to gir ofte fem hos os i Jammerbugt”.

Alle vers i konkurrencen sang Kirsten sammen med 80. Det store fremmøde var det største antal deltagere i de nordjyske kommuner.  Sangene blev fremført under kyndig vejledning af Camilla Hyttel og Christina Thoft. Herefter skulle juryen, med formand Bjarne Edelskov fra Fjerritslev Gymnasium i front, i gang med at votere.

Juryen begrundede valget af Kirstens vers med, at det blandt andet forbinder Jammerbugten mellem Thy og Vendsyssel, og at det fortæller om Jammerbugtens historie.

Kirstens vers og bidragene fra de øvrige nordjyske kommuner skal synges torsdag 8. november kl. 18.30 ved et åbent arrangement i Byrådssalen i Aalborg. Her er alle velkomne til at deltage. Læs mere på Kulturkaravane.dk.

Den Nordjyske Sang
Den Nordjyske Sang er et fælles projekt, hvor alle kommuner i Nordjylland har bidraget med et vers - ofte fundet via en konkurrence i den enkelte kommune. Melodien til Den Nordjyske Sang er skrevet af Martin Granum og arrangeret af John Høybye. Den Nordjyske Sang er en del af Kulturkaravanen, som i løbet af det seneste halve år har besøgt alle 11 kommuner i Nordjylland. 

Kirstens vers
Mellem hav og fjord, jo her er smukt.
To og to gir ofte fem hos os i Jammerbugt.
Her er gravet tørv, brændt kalk og tegl.
Slidt for herremænd med plejl.
Fos os Li står smukt, hver gang du kommer her.