Brandsikker Sommer

Nordjyllands Beredskab vil hjælpe borgere og virksomheder i Nordjylland til at få en Brandsikker Sommer! Det gør vi i perioden fra torsdag den 31. maj 2018 og sommeren igennem.

Mens solbarometeret har været helt i top i maj måned har tørken indfundet sig, derfor er der nu en øget risiko for brand i naturen, også selvom det regner lidt ind imellem.

Sol og sommer med flere udrykninger

Efter mange dejlige sommerdage, skal der er en stor mængde regn til at gennemvæde naturen. Derfor skal du stadig være forsigtig med åben ild. Sammenholdt med tidligere års udrykninger til brand, når eksempelvis en ukrudtsbrænder eller grill, har været for tæt på det der ikke skal brændes eller grilles, har Nordjyllands Beredskab udarbejdet kampagnen Brandsikker Sommer. Mange sommerbrande opstår nemlig, på grund af ubetænksomhed med aske fra brændeovn, henkastede cigaretskodder, ukrudtsbrænder, grill eller når der laves bål. På den bagrund vil Nordjyllands Beredskab gerne gøre dig parat til en Brandsikker Sommer, derfor:

  • Åben ild med sund fornuft!
  • Hold altid opsyn!
  • Sluk sidste glød inden du går!

Hvis du ikke allerede følger os på Facebook nu, så vil det være en fordel at gøre det! For det er her du kan følge vores kampagne Brandsikker Sommer i hele sommerperioden. Vi holder dig opdateret med brandsikre råd til, hvordan du undgår at få startet en brand. Står du og har brug for et brandsikkert råd, så kan du altid finde svar på vores hjemmeside: https://www.nordjyllandsberedskab.dk/. Har du et specifikt spørgsmål til os, så er du velkommen til at sende os en mail på: mail@nobr.dk.Hvordan følger du med i kampagnen:

Får du brug for akut hjælp, ring 1-1-2!
Installer med fordel ”112 app”, og brug den, hvis du befinder dig i en situation, hvor du har brug for hjælp, og ikke kender den præcise adresse. ”112 app” sender dine positionsoplysninger, så snart du ringer op med den til alarmcentralen. Det hjælper os, når vi skal hjælpe dig.

Bliv rolig i røret – brandvæsenet er på vej! Få sekunder efter du har ringet op til alarmcentralen, er vi alarmeret og på vej. Operatøren vil ofte fortsætte med at stille dig spørgsmål, som kan være vigtige oplysninger til os. Ligesom det også vil være en stor hjælp hvis der er en til at tage imod brandvæsenet.