Årets Ungleder og modtageren af Årets Lederpris er kåret

Ved den store begivenhed, Årets Idrætsprisuddeling 2017, blev Årets Ungleder og Årets Lederpris uddelt. Vinderen af prisen Årets Ungleder 2017 blev i år Kasper Kragh Eliasen fra KFUM Spejderne, Bonderup Gruppen. Mens Pia Skifter Sørensen fra Skovsgård/Brovst KFUM løb med Årets Lederpris 2017.

Prisen som Årets Ungleder blev uddelt for andet år i træk. En pris, der går til en leder under 18 år, som enten har været særligt engageret i foreningslivet og/eller har vist vilje til at dygtiggøre sig inden for foreningsarbejdet.

”Vi ønsker at anerkende unglederne som rollemodeller for andre unge. Ved at uddele en pris, er vi med til at understøtte og skabe opmærksomhed blandt de unge, om det positive i, at virke som leder eller instruktør i en af vores mange foreninger”, fortæller Formanden for Folkeoplysningsudvalget, Inger Kristensen.  

Kasper har de sidste tre år været spejderleder for Ulvene, som er den yngste spejderenhed med børn fra 1.-3. klasse. Med prisen følger en check på 2.500 kr. og muligheden for at blive kåret til hele Nordjyllands ”Årets Ungleder” ved DGI’s årsmøde i 2018.

Prisen som Årets Ungleder er skabt i samarbejde med DGI Nordjylland og Jammerbugt Kommune og med støtte fra Spar Nord Fonden.

Årets Leder
Traditionen tro skulle vinderen af Årets Lederpris 2017 også kåres. I år var seks ledere indstillet til prisen. De indstillede var: Anette Christiansen fra PGU Pandrup, Gitte Fruergaard fra Brovst Pigegarde, Lene Larsen fra Jetsmark IF, Mette Lykke Jensen fra Fjerritslev IF, Olav Thormann Larsen fra Aabybro Badminton Klub og Pia Skifter Sørensen fra Skovsgård/Brovst KFUM, som blev vinder af prisen og fik anerkendelsen og en check på 2.500 kroner.

Årets Lederpris tildeles en leder inden for det frivillige børne- og ungdomsarbejde i Jammerbugt Kommune. Prisen tildeles som påskønnelse for stabilt, dygtigt, initiativrigt, forebyggende og helhedsorienteret arbejde.

Pia Skifter Sørensen har de sidste 10 år været i bestyrelsen samt formand for Skovsgård/Brovst KFUM’s Gymnastikafdeling.

Arrangementet vokser år for år
Uddelingen af Årets Idrætspriser blev i år afviklet i Sport og Kulturcenter Brovst, da tilmeldingen til arrangementet de seneste par år er vokset. ”Vi har oplevet, at flere og flere dygtige idrætsudøvere i Jammerbugt Kommune leverer gode sportslige præstationer. Det afspejlede sig også i priserne til udøverne i år, som havde vundet alt fra nordjyske mesterskaber, danmarksmesterskaber, EM og VM – både i holdsport og i individuelle præstationer. I Jammerbugt Kommune vil vi gerne understøtte både bredde- og eliteidrætten, og anerkende de dygtige udøvere vi har”, fortæller Borgmester Mogens Christen Gade.

I alt fik knap 130 prismodtagere en idrætspris. Årets musikalske indslag blev leveret af Sangpigerne fra Jammerbugt Kulturskole under ledelse af Lene Rom Frederiksen. Sangpigerne stod for to smukke indledende fællessange og en afsluttende stemningsfyldt optræden.

For yderligere informationer, kontakt:
Nadia Tind Pedersen – tlf.: 41912064