Børnetilskud ved kun én forælder mv.

Der kan gives et særligt børnetilskud, fx når det ikke kan fastslås, hvem der er barnets far, eller hvis en forælder dør

Hvis du skylder penge for daginstitution til din kommune

Hvis du ikke har betalt for dag- og klubtilbud eller skolefritidsordning til din kommune, kan SKAT modregne det, du skylder, i din børne- og ungeydelse.

Hvis SKAT modregner din gæld i din børne- og ungeydelse, vil du modtage et brev fra SKAT. Her orienterer de dig om, at din udbetaling er mindre, fordi de har trukket din gæld til kommunen fra. Du vil i brevet også kunne se det beløb, du får udbetalt, og hvor meget SKAT har trukket fra i din udbetaling.

Hvis du har spørgsmål eller er uenig i det modregnede beløb, skal du kontakte din kommune, fordi det er kommunen, der har truffet afgørelse om opkrævning og modregning af din gæld for daginstitution.

Børne- og ungeydelse

Børne- og ungeydelsen bliver automatisk udbetalt til moren, når I får et barn, indtil barnet fylder 18 år.

Børnetilskud

Som mor eller far kan du måske få børnetilskud. Det kan fx være, hvis du er enlig forsørger, er under uddannelse eller får tvillinger. Læs mere om de forskellige typer børnetilskud:

Bidrag i børnefamilier

Som forældre har I pligt til at forsørge jeres barn. Hvis I ikke bor sammen, kan det være, at den ene af jer skal betale et bidrag til den anden.

Hvis din situation ændrer sig

Når du modtager familieydelser, og din situation ændrer sig, har du pligt til at oplyse det til Udbetaling Danmark med det samme.

Hvis du har brug for hjælp

Det er Udbetaling Danmark, der står for udbetaling af familieydelser.

Har du spørgsmål om familieydelser, er der hjælp at hente på www.borger.dk/familieydelser – her kan du:

• søge om familieydelser
  • få svar på de oftest stillede spørgsmål
  • få hjælp til at betjene dig selv på nettet – fx hjælp til at udfylde din ansøgning.

Du kan også kontakte Udbetaling Danmark:

Udbetaling Danmark

Familieydelser: