Talenttræf i Fjerritslev

Jammerbugt Kulturskole var i weekenden 5.-6. marts vært for et vellykket talenttræf for talentskoleelever fra musik- og kulturskoler i hele Region Nordjylland. Fjerritslev Gymnasium og Tinghuset i Fjerritslev dannede rammen om arrangementet.

De i alt 100 elever blev undervist i rytmiske clinics på gymnasiet og klassiske masterclasses i Tinghuset. Senere var der sammenspil i bands for de rytmiske og ensemble spil for de klassiske elever. Som instruktører var indhentet dygtige og rutinerede undervisere fra bl.a. konservatorierne i Århus og Ålborg. Endvidere var der engageret hjælpeinstruktører til rytmisk sangundervisning i bands, en opgave der blev varetaget af konservatoriestuderende. 

Formålet var dels at give vore talentelever en ide om, hvad det vil sige at gå på konservatoriet, samt at give de konservatoriestuderende mulighed for at komme ud og opleve, hvordan undervisningen foregår rundt om i regionens mange musik- og kulturskoler. Rene Krone fra konservatoriet i Århus var en af instruktørerne på talentweekenden, og sammen med de studerende fortalte han med stor indlevelse om dagligdagen på konservatoriet. 

Lørdag aften var der besøg af rytmisk MGK (Musikalsk grundkursus, forberedende til konservatoriet) i fra Ålborg. De studerende herfra havde forberedt et fint program med sang, dans, rytmer og spil på krystalglas. Herefter gav de koncert, og senere var der mulighed for jamsessions på scenen og rundt om i undervisningslokalerne. 

Arrangementet sluttede søndag med en flot koncert, hvor de mange elever fik lov at vise, hvad de havde tilegnet sig i løbet af weekenden. Koncerten startede med en klassisk afdeling med bl.a. 6-hændigt klaverspil, fløjte- guitar- og klarinetmusik. Herefter ensemblespil hvor det orkestret opførte Mozarts symfoni nr. 22, første sats. Senere overtog de rytmiske grupper scenen med oplagte tolkninger af kendte og mindre kendte rock- jazz- og pop sange.

Talenttræffet er en årligt tilbagevendende begivenhed og næste år er det musikskolen på Mors, der er vært for arrangementet.