Jammerbugt Kommune lægger billet ind på politiets efteruddannelsescenter

Jammerbugt Kommune går efter den vestlige Politiskole, men forholder sig samtidig til vanskelighederne ved at placere politieleverne i Nordjylland. Derfor differentierer kommunen sit ønske sådan, at det alene kunne omfatte efteruddannelsesdelen.

Helt konkret foreslår Kommunalbestyrelsen, at centret placeres i Fjerritslev. 

Og der er mange fordele ved at placere det kommende politiefteruddannelsescenter i Fjerritslev, forklarer borgmester Mogens Gade (V): 

”Vores tilbud om at være vært for politiets efteruddannelsescenter er yderst konkret – faktisk vil vi kunne byde kursisterne velkommen allerede i morgen: På Fjerritslev Gymnasium – som i forvejen arbejder målrettet på at samle flere uddannelser under samme tag – tilbyder vi rammerne om et topmoderne undervisnings- og læringsmiljø. Indkvartering kan ske på det 5-stjernede Fjerritslev Vandrehjem – og vi har både inden- og udendørs skydecentre i nærheden”. 

Mogens Gade fremhæver, at politiuddannelsescentret vil kunne etableres i Fjerritslev til en økonomisk meget overkommelig pris. Dermed vil der kunne frigives flere ressourcer til uddannelse og efteruddannelser for politiet. 

Han bakkes op af Kommunalbestyrelsesmedlem Ulla Flintholm (V), som er initiativtager til en tværpolitisk gruppe i Fjerritslev, der har arbejdet med projektet sammen med andre interessenter.  Ulla Flintholm peger blandt andet på, at Fjerritslev har en central placering med gode offentlige transportmuligheder: 

”Fjerritslev har direkte busforbindelse til København og gode busforbindelser til Thisted og Aalborg. Aalborg Lufthavn kan nås på 30 min. i bil, motorvejen mod syd ved Aars nås på samme tid. Fjerritslev er desuden en hyggelig handelsby med mange rekreative tilbud, bl.a. biograf, bowlingcenter, golfbane, idrætsanlæg. Og så ligger Fjerritslev kun 5 minutter fra nogle af Danmarks bedst MTB spor i Kollerup Plantage”. 

Ønsket om at tiltrække det kommende politiefteruddannelsescenter skal også ses i lyset af, at Jammerbugt Kommune blev forbigået i forbindelse med udflytningen af statslige arbejdspladser. 

”En placering af politiuddannelsescentret i Fjerritslev vil for alvor være et opgør med ’det skæve Danmark’ og en styrkelse af landdistrikterne”

siger Mogens Gade og fortsætter: 

”Vi ønsker, at aftaleparterne står ved det, der står i aftaleteksten, nemlig at ”Flerårsaftaleparterne ønsker at bidrage til øget aktivitet i hele Danmark samt at skabe en bedre balance mellem landsdelene.

Prospekt - Politiefteruddannelse til Fjerritslev i Jammerbugt Kommune