Beethoven og Schostakovich i TinghusetMandag 25/1 kan man i Tinghuset igen opleve spændende klassisk musik. Tre dygtige musikere fra Aalborg Symfoniorkester vil fremføre værker af bl.a. Beerthoven og Schostakovich.

Repertoiret for besætningen violin, cello og klaver er enorm. Der er skrevet et utal af store og små værker for denne meget vellykkede kombination af instrumenter, lige fra 1700-tallet og frem til i dag. Til denne koncert er valget faldet på en ”klassisk  klassiker” og en ”ny-klassiker” som programmets hovedpunkter. Det drejer sig om en af de mest spillede klavertrioer af Beethoven, ”Geister trio” i D-dur op. 70 nr. 1, samt Klavertrio nr. 2 i e-mol op. 67 af Schostakovich. Beethovens trio består af to sprudlende hurtige satser, der omkranser en meget mørk og dyster 2.sats.

Det er nok denne langsomme sats der har inspireret nogen til at give den tilnavnet ”Geister.” Det var dog ikke et navn komponisten selv havde givet værket. Beethoven skrev denne trio i 1808. Schostakovich´s trio i e-mol blev skrevet i 1944, midt under 2. verdenskrig. Værket falder i fire satser, og er kommet til at stå som et vægtigt musikalsk monument fra sin tid. I tillæg til disse musikalske sværvægtere, får man serveret små musikalske lækkerier af Edward Elgar, Astor Piazzolla og Jacob Gade. Værkerne bliver fremført af Synnøve Gustavsson, violin, Hanne Houengaard, cello og Arne Jørgen Fæø, klaver. De tre er alle tilknyttet Aalborg Symfoniorkester.

Denne koncert er den tredje klassisk koncert vi arrangerer i Tinghuset. Vi er utroligt glade for at også klassiske koncerter falder i publikums smag, og vi bestræber os på at lave arrangementer så der er noget for enhver smag.  Billetter kan købes hos Renes Vin og Grønt.

Kammerkoncert, Klavertrios af Beethoven og Schostakovich m-m-

Tinghuset Fjerritslev

Mandag 25/1 kl. 19.00