Anna Studsholts akvareller på rådhuset i Aabybro

Aabybro Rådhus åbner den 15. september 2015 dørene for en jubilæumsudstilling med akvareller af Anna Brix Studsholt. Udstillingen varer i 4 uger og viser et bredt udsnit af Annas billeder.

Ferniseringen finder sted den 15. september kl. 15.00 og åbningstalen holdes af borgmester Mogens Gade. Alle er velkomne til ferniseringen og i øvrigt kan udstillingen besøges i rådhusets normale åbningstider til og med 8. oktober.

Udstillingen er en milepæl for Anna Brix Studsholt, da det er udstilling nr. 50 og hun har udstillet i 15 år. Hun siger: "Det er dejligt, at jubilæet kan fejres på Aabybro Rådhus, da jeg har en særlig tilknytning til Jammerbugt Kommune. Jeg er født i Skovsgård og familien stammer fra Han Herred og har sommerhus i Slettestrand. Jeg holder utroligt meget af egnen og dens mange motiver, særligt fra kysten. Det var dem, jeg begyndte at male for 15 år siden bl.a. til bogen "Tilbage til Turismens rødder". Siden er det gået slag i slag med andre motiver og genrer, bl.a. fra de mange rejser, som min mand og jeg har været på. På det seneste er der kommet mennesker ind i billederne. Det kan gøre motiverne mere levende. Men det vigtigste er lyset, at få det frem på en måde, så man næsten føler lyst til at træde ind i billedet og være til stede i stemningen der."

Udstillingen omfatter 80 billeder inden for 8 temaer: Tilbage til turismens rødder, Nordjylland, Nordsøen, Middelhavet, Verden er stor, Blomster, Croquis og Akryl. Alle billeder kan købes.

Baggrund
Anna Brix Studsholt bor i Aalborg, er født i 1948 og uddannet arkitekt og byplanlægger. Efter mange års ansættelse ved amtet og regionen i Nordjylland arbejder hun nu med sine akvareller i Studsholt Partners.

Siden 2003 har Anna været medlem af Akvarelgruppen ved Vendsyssel Kunstmuseum i Hjørring og Nordisk Akvarelselskab. Desuden tegner og maler hun croquis på Huset i Aalborg og vedligeholder akvarelhåndværket hos billedkunstner Peter Skjøtt. Anna underviser også i akvarel og maler billeder på bestilling.

Hjemmeside www.annastudsholt.dk

 

 Billede af Badehuse

Morgensol i Blokhus, 2013
Anna Brix Studsholt