Superbørstere fra 4.A i Jetsmark

450 børn fra alle 4. klasser i Jammerbugt Kommune har deltaget i den årlige tandbørstekonkurrence. Den største fremgang i tandbørstekonkurrencen om at blive Årets Superbørstere på de skoler, som hører til tandklinikken i Kaas blev 4.A fra Skolecenter Jetsmark.

Alle 4. klasserne har i nuværende skoleår gennemgået et undervisningsforløb i tandbørstning. Projektet blev præsenteret for forældrene ved det første forældremøde i klasserne umiddelbart efter sommerferien sidste år. Undervejs er klasserne blevet besøgt to gange før jul og to gange efter jul af tandplejen.

”Ved besøgene hos klasserne har vi gennemgået tandbørsteteknik. Børnene fik smurt plakfarve på tænderne for at synliggøre, hvor bakteriebelægningerne sidder. Herudfra har vi udregnet et plaktal, som børnene fik med hjem på en seddel efter hvert besøg. På den måde har vi fulgt med i, om der er forbedring”, siger overtandlæge Karin Nysted Jensen.

Kommunen er delt op i fire områder i forhold til de fire tandklinikker i Jammerbugt. Vinderen af Superbørsterne, som hører til tandklinikken i Kaas, blev 4.A fra Skolecenter Jetsmark, Kaas afdeling, som er den klasse, der samlet har haft størst forbedring.

Ud over æren får Superbørsterne en kurv med æbler, kakaomælk, popcorn og en DVD film, som klassen sammen kan hygge sig med.

Den vindende klasse 4.AK på Skolecenter Jetsmark omgivet af Klinikassistent Kirsten Pedersen, som har forestået undervisningen, og Overtandlæge Karin Nysted Jensen.