Overvældende interesse for Kulturskolen

Mere end 800 elever er allerede klar til sæsonstart.

Som et sikkert tegn på, at sommeren er forbi, byder Jammerbugt Kulturskole nu velkommen til sæsonstart. ”Igen i år har interessen være meget stor”, fortæller kulturskoleleder Henrik Hammer og fortsætter: ”Mere end 800 musikelever har netop fået besked om, at de er optaget i Kulturskolen og vi forventer endnu flere når vores forskolehold, billedskole og dansehold bliver fyldt op i løbet af den kommende tid”. 

Kulturskolen tilbyder undervisning rundt i hele kommunen, hvor en stor del foregår på de lokale skoler. ”Vi ser år frem til at indvie vores nyindrettede lokaler på Pandrup skole”, fortæller en glad kulturskoleleder. Lokalerne deles med Ungdomsskolen, og man håber på et godt samarbejder mellem folke-, ungdoms- og kulturskole. ”Vi har brugt sommerferien på at etablere et sammenspilslokale, der også skal være lydstudie og et lokale til bl.a. sang, klaver mv. og vi håber på, der kan være med til at gøre vores tilbud i Pandrup-området endnu mere attraktive for eleverne”, siger Henrik Hammer. 

Det er ikke kun musik

I år tilbyder Kulturskolen også undervisning i faget Design, der er et nyt fag i Billedskolen. Der vil blive arbejdet med ideer & materialer, syet og lavet personlige mønstre for til sidst at ende ud i et stykke tøj, som eleverne har lavet fra start til slut. ”Eleverne vil også komme omkring redesign og skabe deres eget personlige udtryk i tøjet og du behøver ikke at have noget kendskab til faget, men bare have lyst til at undersøge det”, forklarer Henrik Hammer, der selv ikke har den store designerfaring. ”Heldigvis er det kompetente kræfter der tager over når faget starter op. Lone Øvig, som er uddannet designer, vil guide deltagerne, så såvel nybegyndere som øvede kan få udbytte af undervisningen”, forsikre kulturskolelederen. 

Ud over musikundervisning og Design tilbyder Jammerbugt Kulturskole også traditionel undervisning i billedkunst. ”Der udbydes hold mange steder i kommunen, og der er ledige pladser på flere hold, så det er stadig mulig at tilmelde sig”, fortæller Henrik Hammer. Det foregår på Kulturskolens hjemmeside.  

Det tredje fag i Kulturskolen er dans, hvor der tilbydes undervisning de steder, hvor interessen er til det. Læs mere om disse tilbud på Kulturskolens hjemmeside, hvor du også kan tilmelde dig.