Danmarks første beach triathlon på Saltum Strand

Outdoor Festival i Jammerbugt åbner med Beach Triathlon i smukke omgivelser

Søndag den 31. juli lægger Saltum Strand sand og vand til den første beach triathlon i Danmark, når deltagerne først svømmer 400 meter i Vesterhavets brusende bølger, derefter hopper på cyklen til 22 kilometers cykelløb for til sidst at slutte med 5 kilometers løb. Det hele foregår i nogle af Danmarks smukkeste omgivelser og markerer også starten på den nye Outdoor Festival 2016 i Jammerbugten.

”Vi har snakket om at lave en Beach Triathlon i mange år. Det er jo oplagt. Vi har en lang strand, som man både kan løbe og cykle på,” fortæller Jette Holt, en af initiativtagerne til såvel Saltum Strand Beach Triathlon som Outdoor Festival.

Hun har allieret sig med PGU Runners og Saltum Trim, begge klubber har erfaring med at arrangere løb.

”Muligheden var åben og først nu, syntes vi, at vi var klar,” siger Jette Holt.

Sammen med, at tilmeldingerne er begyndt at tikke ind, begynder sommerfuglene at baske rundt i Jette Holts mave. Men såvel medaljer som badehætter er bestilt og med to erfarne arrangører i ryggen, er hun sikker på, at det bliver en fed oplevelse for alle.

Saltum Strand Beach Triathlon er den første af tre helt store events, der er spydspidserne for den nye Outdoor Festival 2016. De andre to er DGIs store beach volley-turnering også på Saltum Strand lørdag den 6. og søndag den 7. august samt Blokhus Marathon søndag den 7. august.

”Vi har så mange gode outdoor aktiviteter her i Jammerbugten. Men mange – især turister – opdager desværre ikke alle de tilbud, som lokale foreninger og turistaktører laver her i vores unikke natur. Derfor har vi længe ønsket at lave en rigtig Outdoor Festival, der virkelig kan sætte fokus på alle aktiviteterne og forhåbentlig få rigtigt mange turister med, ” siger Jette Holt.

Alle festivalens otte dage foregår der aktiviteter, som alle kan være med til – lige fra afstressende strandyoga over sjov sommerfodbold i Hune til MTB-teknikkurser i Slettestrand og Saltum Strand. Hver dag kl. 8 kan man passende indlede dagens aktiviteter med et havbad på Blokhus Strand i selskab med det frivillige netværk af helårsbadere, Søstjernerne. Bagefter er der skruet op for varmen i Saunahytten. Der er også skruet op for ambitionerne for Outdoor Festivalen, som VisitJammerbugten er med til at arrangere. Her satser man på, at festivalen bliver en tilbagevendende aktiv begivenhed i hele Jammerbugten.

For yderligere info se www.visitjammerbugten.dk eller www.saltumstrand.dk