Blokhus Gateway og kort over vandrestier skal vinde titel til Jammerbugt

Jammerbugt Kommune byder sammen med 13 andre kommuner ind på titlen som Årets Friluftskommune.

Jammerbugt Kommune byder sammen med 13 andre kommuner ind på titlen som Årets Friluftskommune.

Blokhus Gateway midt i skoven, nyt kort over vandrestier i kystlandskabet og mountainbikeruter er projekter, der skal vinde titlen som Årets Friluftskommune til Jammerbugten.

Alle landets kommuner inviteres hvert år til at deltage i Friluftsrådets store kommunekonkurrence Danmarks Friluftskommune. Her konkurrerer kommunerne om, hvilken kommune der er bedst til at varetage friluftslivets interesser. Konkurrencen sætter fokus på et nyt tema hvert år, og i år er det ”Planlægning og forvaltning af friluftsliv”, der er temaet for konkurrencen.

”I Jammerbugten Går vi efter Forskellen, og vi går gerne med på borgernes ideer, hvis de har potentiale til at udvikle Jammerbugt Kommune til et endnu bedre sted at bo og besøge. Vi bidrager til synliggørelse af de mange friluftsmuligheder for lokalbefolkningen og udvikling af oplevelsesturisme, hvor gæsterne får oplevelser for gæster og det lokale erhverv udvikles” udtaler Borgmester Mogens Gade.

Friluftslivet rækker vidt
Friluftsliv kan betyde mange ting for den enkelte. Det kan være motion, afslapning, samvær, konkurrence, smag, duft, sanselighed, ro m.v.

De rekreative projekter opstår, når mennesker mødes med ideer omkring et fælles mål, og udvikling af friluftslivet kan kræve forståelse mellem parter, hvis ønsker og interesser umiddelbart er i konflikt. Jammerbugt Kommune har igennem flere projekter og initiativer understøttet rolle i udviklingen at forretning og muligheder for friluftaktiviteter.

Mange af de tiltag, der sættes i gang af lokale ildsjæle, handler om friluftsliv og rekreative muligheder. Der arbejdes med tiltagene på frivillig basis og Jammerbugt Kommune støtter op med planlægning, sparring og økonomiske puljer.

Den kommunale planlægning spiller også væsentligt ind på mulighederne for at udvikle friluftslivet. Det har vi også fokus på og vi har gennemført en række projekter og tiltag, der resulterer i, at fokus på friluftsliv og de rekreative muligheder tænkes på tværs af faggrænser.

Vinderen afsløres i slutningen af august måned. Der følger en præmie med på 250.000 kr. til nye friluftsfaciliteter samt hæderen og titlen ”Danmarks Friluftskommune 2016”

Yderligere informationer
Jammerbugt Kommune: Anne Mette Finnerup, Vækst og Udviklingsforvaltnignen, afi@jammerbugt.dk, tlf. 7257 7897.

Læs mere om kapløbet om titlen som Danmarks Friluftskommune.