Børnebidrag

Børnebidrag er et bidrag, den ene forælder betaler til den anden, hvis de ikke bor sammen

Hvad skal du gøre, hvis du ikke fik erklæret, at du fortsat er enlig forsørger?

Når du modtager børnetilskud, kontakter Udbetaling Danmark dig én gang om året for at bede dig om at erklære, om du fortsat er enlig forsørger. Fristen for erklæring i 2015 er udløbet. Har du ved en fejl ikke erklæret, at du fortsat er enlig forsørger, kan du sende en ny ansøgning under 'Børnetilskud til enlige' på Borger.dk/familieydelser. Du har ret til tilskuddet i kvartalet efter, du har søgt om det og opfylder betingelserne for at få det. Børnetilskuddet er forudbetalt og udbetales hvert kvartal.

Børne- og ungeydelse

Børne- og ungeydelsen, også kaldet børnechecken, bliver automatisk udbetalt til barnets mor, når I får et barn. Læs mere om:

Børnetilskud

Som mor eller far kan du måske få børnetilskud. Det kan fx være, hvis du er enlig forsørger, adopterer et udenlandsk barn eller får tvillinger. Læs mere om og søg om børnetilskud:

Bidrag til børnefamilier

Som forældre har I pligt til at forsørge jeres barn. Hvis I ikke bor sammen, kan det være, at den ene af jer skal betale et bidrag til den anden. Læs mere om:

Hvis din situation ændrer sig

Hvis du modtager familieydelser og din situation ændrer sig, har du pligt til at oplyse det til Udbetaling Danmark med det samme. Læs mere og søg om:

Hvis du har brug for hjælp

Det er Udbetaling Danmark, der står for familieydelser.

Har du spørgsmål om familieydelser, er der hjælp at hente på www.borger.dk/familieydelser – her kan du:

  • få svar på de oftest stillede spørgsmål
  • søge om familieydelser
  • få hjælp til at betjene dig selv på nettet – fx hjælp til at udfylde din ansøgning.

Du kan også kontakte Udbetaling Danmark: